Gazeteci-Yazar Uğur Becerikli’nin yeni romanı ‘İyileşme’, raflardaki yerini aldı. Anadolu’daki medrese geleneği içinde polisiye bir öyküyü anlatan romanda geleneksel ve modern insan arası gerilime yer veriliyor.

Gazeteci-Yazar Uğur Becerikli’nin 13’üncü romanı okuyucuyla buluştu. Daha önce ‘Konstantiniye’nin Gülü’, ‘1243 Kayseri’, ‘Karboğazı Zaferi’ gibi tarihi temaları polisiye bir kurgu ile işleyen Becerikli’nin yeni romanı ‘İyileşme’ raflardaki yerini aldı. Destek Yayınevi tarafından okuyucu ile buluşturulan romanda, günümüz insanı ile geleneksel yapı içinde yer alan insanın çatışması konu ediliyor.

Üçlü bir aşk ve polisiye olaylar

Anadolu medrese arka planında geçen romanda, iki kardeş olan Jiyan ve Jerfi’nin, Niyaz isimli kadın kahramana karşı ilgisi yanında, muhafazakar yapı içindeki ilişkiler de işleniyor. Kırsal denilebilecek bir bölgede yaşanan iktidar çatışmasının gölgesinde, romanın asıl kahramanı olan Jiyan’ın dönüşümü ele alınıyor.

Türk kadınlarının gücü New York'ta sahneye taşındı Türk kadınlarının gücü New York'ta sahneye taşındı

Rehabilitasyon

Roman kahramanın bir nevi ‘rehabilitasyon’ sürecinden geçmesini sağlayan olaylar zinciri, aslında insanın kent yaşamından kopup yeniden yüzünü doğaya çevirmesi durumunda keşfedeceği konuları da işliyor. Tabiatı dinleyebilmek, parlayan yıldızları görebilmek ve yeryüzü ile bir bütün olmak, romanda işlenen diğer konular arasında.

Romanlarında merak ve gerilim unsurlarını da kullanan Becerikli, ‘İyileşme’ kitabında da aynı kurguyu devam ettiriyor. ‘İyileşme’ temel olarak bir insanın kendi içinde yaşadığı dönüşümün, çevresinde yaşanan sorunlara nasıl çözüm olabileceğini, polisiye bir kurgu ile anlatıyor.

Kaynak: iha