Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Çaykur Rizespor  yarın saat 20.00’de RAMS Park’ta Galatasaray ile karşı karşıya gelecek. Ligde geride kalan haftalarda maç eksiği bulunan Galatasaray 3 galibiyetle aldığı 9 puanla 2. sırada bulunuyor. Yeşil-maviler ise 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet sonucunda topladığı 4 puanla 12. sırada yer alıyor.

45. randevu

Çaykur Rizespor ile Galatasaray , Süper Lig’de bugüne kadar 44 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 30 kez sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. Yeşil-maviler ise rakibini 7 kez mağlup etti. 7 mücadele de berabere sona erdi. Galatasaray’ın 106 golüne, Çaykur Rizespor 46 golle karşılık verdi.

Ivan Mance: "Transfer dönemi puan kazandırmaz" Ivan Mance: "Transfer dönemi puan kazandırmaz"

Geçtiğimiz sezon oynanan karşılaşmaları Galatasaray 6-2 ve 1-0’lık skorlarla kazandı.

Okan Buruk ile İlhan Palut, 6. kez rakip

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, bugüne kadar 5 kez karşı karşıya geldi. Geride kalan mücadelelerde Buruk; Galatasaray ve Başakşehir’i, Palut ise Göztepe, Konyaspor ve Rizespor’u çalıştırıyordu. Oynanan 5 maçta Okan Buruk’un ekipleri 4 galibiyet alırken, 1 maç da berabere sona erdi.

Rekabette son 10 maç

Galatasaray ile Çaykur Rizespor arasında son müsabakalarda da sarı-kırmızılıların üstünlüğü bulunuyor. İki takım arasında 8’i Süper Lig, 2’si de Türkiye Kupası olmak üzere oynanan son 10 maçta sarı-kırmızılılar 7, yeşil-mavililer de 2 galibiyet aldı. 1 müsabakada berabere sona erdi.

Arda Kardeşler düdük çalacak

Galatasaray - Çaykur Rizespor karşılaşmasını hakem Arda Kardeşler yönetecek. Kardeşler’in yardımcılıklarını Hakan Yemişken ile Abdullah Uğur Sarı yapacak. Maçın 4. hakemi ise Adnan Deniz Kayatepe olacak.

Kaynak: iha