İzmir

EÜ BATI bağımlılara yönelik uluslararası projeye liderlik ediyor

EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. NECDET BUDAK, DOÇ. DR. GÖRKEM YARARBAŞ VE EKİBİNİ TEBRİK ETTİ.

Abone Ol

Uluslararası bir proje olan ve Türkiye yürütücülüğünü Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü (BATI) Müdürü Doç. Dr. Görkem Yararbaş’ın yaptığı “Avrupa Birliği Erasmus Plus Gençlik Alanında İşbirliği” projesi kapsamında bağımlılıkla mücadele alanında çalışan profesyonellere eğitim desteği verilecek. Tam adı “Erasmus Plus Pathways for Change: Recognising Erasmus Plus as a Tool for Resocialisation in European Correctional Institutions” olan projenin ortakları arasında Kuzey Makedonya’dan ve Portekiz’den kurumlar yer alıyor.

Proje ekibini tebrik eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizin uluslararasılaşma misyonu kapsamında çok uluslu projelere imza atmaya devam ediyoruz. Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü Müdürümüz Doç. Dr. Görkem Yararbaş’ın Türkiye yürütücülüğünü üstlendiği proje ile bağımlılıkla mücadele alanında çalışan profesyonellerin ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi eğitim programları uygulanacak. Hocamızı ve tüm proje ekibini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Proje ile ilgili bilgiler veren Doç. Dr. Görkem Yararbaş, “Proje kapsamında Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü tarafından, gençlerde bağımlılıkla mücadele alanında çalışan profesyonellere yönelik yenilikçi yöntemler ile yetişkin eğitimi programı oluşturulup gerçekleştirilecek. Araştırma ve uygulama arasındaki bağlantıları güçlendirmeyi hedefleyen proje ile alandaki ihtiyaca yönelik geliştirilecek eğitim, Türkiye’de uluslararası boyutta verilecek. Bağımlılıkla mücadele teması çerçevesinde gençlik alanında çalışan profesyonellerin alandaki ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi eğitim programlarının uygulanması ve etkinliğinin bilimsel olarak ortaya konması açısından yeni bir Ar-Ge alanı oluşması planlanıyor. Projenin yaygın etkisi olarak hem ülkemizde hem de ortak ülkelerde bağımlılık problemi olan nihai hedef gruplarına yönelik yenilikçi iyileştirme çalışmaları sağlanacak. Proje kapsamında, Enstitümüz; eğitim içeriklerinin oluşturulmasında, uygulamaların yapılması ve etkililiğinin bilimsel olarak test edilmesinde, araştırma çıktılarının oluşturulması ve yaygınlaştırılmasında tüm ortaklara liderlik edecek. Böylelikle Enstitünün eğitim, araştırma ve hizmet olmak üzere üç temel bileşenden oluşan faaliyetlerini uluslararası standartlara yükseltmesi mümkün olacak” dedi.

“Uluslararası bir ağ kurulacak”

Proje kapsamında uluslararası bir ağ kurulmasının hedeflendiğini belirten Doç. Dr. Yararbaş, “Projede Avrupa düzeyinde yasa ile ihtilafa düşüp bağımlılık problemi yaşayan genç bireyler ile çalışan kurumlardan oluşan uluslararası bir Erasmus Plus ağı kurmayı hedefliyoruz. Böylelikle, genç yükümlülerin yeniden sosyalleşme sürecine katkıyı artırmada personelin temel ve mesleki yeterlilikleri desteklenecek. Ayrıca proje boyunca geliştirilecek eğitim ve çıktıları ulusal ve uluslararası boyutlarda paylaşılarak, alanda çalışan kurum ve kuruluşlarda yaygın eğitim haline gelmesi teşvik edilecek” diye konuştu.

Kuzey Makedonya ve Portekiz’in uluslararası ortaklığını yaptığı projede Doç. Dr. Görkem Yararbaş’ın yanı sıra Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü’nden Öğr. Gör. İnci Derya Yücel araştırmacı olarak yer alıyor.