En büyük günah; hak ve hakikati yalanlamaktır

İslâm, insanı, kula kulluktan kurtarıp, yalnızca âlemlerin Rabbi olan, Yüce Allah’a kul eden; Rabbani, İlahi yegâne hak dindir.

Abone Ol

Allah cc. Kendini Kur’ân’ı Kerim’de tanıtmaktadır. İnsana, insanlığını sadece İslam dini kazandırmaktadır.

İslam dini, insanın doğasına, yaratılışına uygun bir din olarak, Allah cc. Tarafından, vahiy yolu ile peygamberlere, peygamberimize gönderilmiştir. İnsanlara dosdoğru, dürüst, adaletli, merhameti, şefkatli, müşfik, bilgili, bilinçli olma gibi binlerce değerin kazanılmasını emretmiştir.

İnsanın, kendine Kur’ân ve peygamberimiz gibi ibadet edilmesini pek çok ayette emretmiş. Kul hakkına yanı insanlara, hayvanlara, doğaya, çevreye, zarar- ziyan verilmemesini, haksızlık yapılmamasını buyurmuştur.

İslam dininin yaşanması ile hem dünya yaşantısı hem de ahiret yaşantısının cennet olacağı, cennette huzurlu, mutlu, rahat, kolay, güzel, iyi yaşantıyı sonsuza dek sürdüreceği anlatılmaktadır. İslam dışı felsefi, beşeri, batıl inanışlarda olanlarında, sonsuza dek cehenneme kalacağı pek çok ayette bildirilmektedir.

İslam dini hayatın- yaşamın her alanına dair ilkesi, kuralı, hükmü, esası, kaidesi, adabı vardır. İnsanların tüm gereksinimlerini karşılar. İslam dini ergen, akıl sahibi olan herkesi, İslam dinini benimsemeye, tercih etmeye çağırır.  İslam dininden sorumlu tutar. İslam dini dışı inanışlardan olunmamasını söyler. İslam dini her konuda, her alanda en iyiyi, güzeli, hayırlısını, yararlısını insanlığa sunar. İslam dinin her istediği mutlaka insanlığa, varlığa en hayırlı, yararlı olandır. İki âlemde huzurlu, mutlu edendir.

Al-i İmran suresi 3/19. Ayette Yüce Allah cc. Mealen buyuruyor: “ Allah katında geçerli din sadece İslam dinidir.”

Al-i İmran suresi 3/85. Ayetin meali: “ Kim İslam’dan başka bir din ararsa, bilin ki, aradığı o din kendisinden asla kabul edilmeyecektir. O kişi, ahirette zarar edenlerden olacaktır.”

Hud suresi 11/ 112. Ayet: “ Emrolunduğun gibi dosdoğru ol.”

Maide 5/3. Ayetin meali: “ Bugün size dininizi mükemmelleştirdim. Üzerinize olan nimetimi tamamladım. Sizin için din olarak İslam dinini seçtim.”

İslam dininden başka din yoktur. Diğerleri din değil, batıl inanıştır. İçerikleri yalan, yanlış, hurafe, bozuktur. Onların Allah cc. İnancı bile şirktir. İslam dini dışındaki, inanışların tümünün Allah cc. İnancı şirktir- bozuktur, yersizdir, yalandır, yanlıştır.

Yahudi ve Hristiyanlarında Allah cc. İnancı tamamen şirk, uydurma, kurgu, bozukluk üzerine kurulmuştur. Allah cc. Kendini onların dediği gibi tanımlamamıştır.

İslam dini ilk ve son dindir.

İslam dini evrensel dindir. Tüm insanlığa hitap eder.

İslam dini mükemmel ve eksiksiz dindir. Allah cc. Dini tamamladığını açıklamaktadır. Peygamberimiz sas. Dünyadan geçmeden 82 gün kalaya kadar, peygamberimize vahiy yolu ile ayetler gelmiştir.

İslam dinini, insanları yaratan Yüce Allah cc. Peygamberimize sas. Göndermiştir.

İslam dini insan doğasına uygun din olduğundan, reforma, değişime, yeniliğe gereksinimi yoktur.

İslam dini kıyamete kadar kuralları ile geçerlidir.

Genel kaideleri, hükümleri ifade eder. Detaya, teferruata yer vermez.

Müslüman olmayanlar, Kelime-i tevhit, Kelime-i şehadet söylemesi ile Müslüman olur.

Allah’ı, Kur’an üzere kabul eden, peygamberimizi sas. Kabul edip, saygı duyan, herkes Müslüman olmaktadır.

Müslüman olmak için, Allah’tan başka ilah- tanrı yoktur. Muhammed sas. Allah’ın kulu ve peygamberidir, deyip, söyleyip, kabul etmesi gerekir.

Tevhit; Allah’ı kabul edip, birlemek demektir.

Allah cc. Dünya ve ahiret kurallarını belirleyendir.

Allah’ın kurallarını kabul etmeyip; demokrasi, sosyalizm, komünizm, faşizm, liberalizm, feminizm, homoseksüellik, deizm, ateizm gibi saçmalıklara, sapkın ideolojik görüşleri benimseyip, kabul edenler, İslam dinini reddetmiş olur. Ben Batıcıyım. Onların modern anlayışlarını yaşam tarzı olarak benimsiyorum, gibi batıl sözler insanı küfre, batıla sürükler. Bu gibi sapkın, sapık görüşlere sahip olmamak, benimsememek için bilgili, bilinçli Müslüman olmak gerekir.

İslam dininden başka hiçbir inanç, insanları huzurlu, mutlu edemez.

İslam dininin hayat nizamından başka hiçbir sistem, insanların huzur ve mutluluğunu sağlayamaz. Değerlerine sahip çıkamaz.

İslam insanların tüm güzelliklerini, onurunu, güzelliğini korur.

İslam dini, insanların, ailelerin, toplumun şu değerlerini başlıca korur, gözetir:

1-      İnsanların dinini korur.

2-      İnsanların aklını korur.

3-      İnsanların canını korur.

4-      İnsanların neslini- kuşaklarını korur.

5-      İnsanlarını malını, mülkünü, servetini korur.

Müslüman, hayat- yaşam tarzını Kur’ân ve sünnete göre ayarlarken, bilim verilerine de dikkat eder. Kur’an ve sünneti yaşam tarzı yaparken, bilimsel yaşar. İslam dini de, bilimde Yüce Allah’ın âlim ve ilim sıfatının sonucudur.

Müslüman iman sahibidir. İslam imanı; Kur’an ve sünnete dayanır.

Amentü şerhi be Bakara suresi 177. Ayet bu konuda ışık tutmaktadır.

İslam dini, Kur’ân’dan önce gelen ilahi kitapları, aslı ve esası ile vahiy yolu ile gelmiş haliyle kabul eder. Şimdiki piyasada olan Tevrat, İncil ise insanlar tarafından bozulmuş, tahrif edilmiş, aslı ve esası bozulmuştur. Hinduizm, Budizm, Taoizm benzeri durum almıştır. Bugün dünya insanlığına ve varlığına en çok zarar- ziyan verenler; Tevrat ve İncil mensupları olmaktadır. Bunlar bir de Demokrasi havariliği yaparak, demokratik düzenin- sistemin çok iyi olduğunu, bundan başka iyi olmadığını yaygara etmektedirler.

1991 yılından öncede komünizm dünya insanlığının başına belaydı. Elli taneden fazla ülkede uygulanan komünizm terör ile ülkeleri ele geçirmişti. Bugün eski halinde olmasa da, fosil olan insanlar hala komünizm- sosyalizm propagandası yapmaktadırlar. Örgütlenmeye devam etmektedirler.

Yüce Allah’ın ad ve sıfatlarını öğrenerek, Yüce Allah’ı tanımalı. Sevgi, saygı duymalı. Allah2ın istediği gibi kendine ibadet etmeli. İstediği şekilde varlıklara iyilik, hizmet etmeli.

Müslümanlar, bilgili, bilinçli, uyanık, Allah cc. Ve kul hakkını gözeten olmalıdır.

Niçin, neden ibadet ettiğini bilmeli.

İman ve İslam gereği; ibadetlerini, iyiliklerini, hizmetlerini yapmalı. Allah cc. İçin dosdoğru yapmalı.

Niçin, neden ibadet ettiğini, etmesi gerektiğini öğrenmeli.

İbadetin önemini öğrenmeli.

Müslüman sorumluluk ve yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirmeli.

İslam ilimlerini öğrenmeli. Sadece bir ilmihal bilgisi yeterli değildir. İslam ilimleri de mutlaka öğrenilmelidir.

İbadetleri sadece Allah cc. İçin yapmalı. Allah’ın rızası- hoşnutluğu mutlaka kazanılmalı. Allah’ı seversek, Allah da bizleri sever.

İbadetleri Allah’ın emrettiği, peygamberimizin yaptığı şekilde yapmalıyız. Bunun dışına çıkıldığında ibadet olarak kabul görmez. Hüküm sadece Allah’a aittir.

Güzel, iyi, Kur’ân ve sünnet merkezli ibadet edenler, cennet bahçesinde, mutluluk içinde ağırlanacağı; Rum suresi, 30/15. Ayette buyurulmaktadır.

İbadetlerde niyet çok önemlidir. Niyetsiz ibadet edilmez.

İbadet etme; Allah’ı sevme, sayma, saygı duyma, kul olma, itaat etme, emir ve yasaklarına uymadır. Yalnızca Allah’a kul olmadır. İman edenler, ibadet ederler. İman ile ibadet etme ilişkisi vardır. Allah cc. İbadeti, iman ile birlikte açıklamıştır. Allah’ın sevgisini, rızasını kazanmak için ibadet etmeli. İyi insan olmak için ibadet etmeli. İbadet etme, bir şükretme, teşekkür etme, Allah’ı tanıma sonucudur. İbadet edenler nankörlük etmezler. İbadet edenler, Allah’ın emir ve yasaklarına uyarlar. İbadet edenler, yaptığı ibadetlerin karşılığını ödül, cennet olarak alırlar.

Allah’a, hak dinine, peygamberine sevgi, saygı duymayanlar, uymayanlar, iki cihanda perişan olacaklardır. İbadet etmek, ilimle, dosdoğru olmalı. Kur’ân ve sünnet üzere olmalı. Başka türlüsü asla ibadet olmaz. Cennete hakça yapılan ibadetlerle gidilir. Cehenneme, Kur’an ve sünnet dışı hareketlerle varılır. Dünya zevklerine, keyiflerine, sapkınlıklarına tapınmak, cehenneme götürür.

İbadet yaparken, İslam dinin ilke ve kurallarına uyulmalı. İslam dini kurallar dinidir. Bilgi dinidir.

İslam dininde; farzlar, vacipler, sünnetler, müstehaplar, mubah, haram, sevap, günah, mekruh, müfsit, israf gibi önemli önemli fıkıh kavramları bulunmaktadır. Bunlar mutlaka öğrenilmeli.

İslam dinin temel ibadetleri vardır. Bunları mutlaka yerine getirmeli. Bunlar; namaz kılmak, zekât vermek, ramazan orucu tutmak, hac yapmak gibi temel ibadetlerdir. Bu ibadetleri peygamberimizin yaptığı şekilde yapmalı.

Allah cc. Ankebut suresi 29/ 45. Ayette mealen şöyle buyuruyor: “ Sana vahyedilen kitabı oku!”

Ankebut suresi 29/45. Ayetin meali: “ Muhakkak ki, namaz hayâsızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah’ı anmak, elbette ( ibadetlerin) en büyüğüdür. Allah yaptıklarınızı bilir.”

“( Bu ilmi makalemi yazarken, M. Metin Zirek’in İslam Dersleri adlı eserinden kısmen yararlandım.)”