Bursa

Eker Süt Ürünlerinden açıklama: "İşçilerin ’yönetimsel sebepler’ gösterilerek işten çıkarılması söz konusu değildir"

EKER SÜT ÜRÜNLERİ, TEKGIDA-İŞ SENDİKASI'NA ÜYE OLAN İŞÇİLERİN "YÖNETİMSEL SEBEPLER" GÖSTERİLEREK İŞTEN ÇIKARILMASININ SÖZ KONUSU OLMADIĞINI, BAHSİ GEÇEN İŞÇİLERİN GÖREVLERİNE, İŞ KANUNU’NUN 17. MADDESİNE GÖRE BELİRLENMİŞ GEÇERLİ NEDENLERLE SON VERİLDİĞİNİ AÇIKLADI.

Abone Ol

Eker Süt Ürünleri, Tekgıda-İş Sendikası’na üye olan işçilerin "yönetimsel sebepler" gösterilerek işten çıkarılmasının söz konusu olmadığını, bahsi geçen işçilerin görevlerine, İş Kanunu’nun 17. maddesine göre belirlenmiş geçerli nedenlerle son verildiğini açıkladı.

Eker Süt Ürünlerinden, Tekgıda-İş Sendikası’nın basın açıklamasına cevaben yapılan açıklamada, "Eker Süt Ürünleri olarak, 2 bin 230 kişiye istihdam sağlayan bir şirketiz. Her şirkette olduğu gibi zaman zaman ayrılıklar yaşanmakla birlikte, şimdiye kadar hiçbir çalışanımız sendikal sebeplerle işten çıkartılmamıştır. Bununla birlikte iş akdi feshedilen işçilerin tazminatları yasal çerçevede ödenmektedir. Yapılan açıklamada öne sürüldüğü gibi Eker Süt Ürünleri’nden Tekgıda-İş Sendikası’na üye olan işçilerin ’yönetimsel sebepler’ gösterilerek işten çıkarılması söz konusu değildir. Açıklamada bahsi geçen işçilerin görevlerine, İş Kanunu’nun 17. maddesine göre belirlenmiş geçerli nedenlerle son verilmiştir. İşçi hakları doğrultusunda, yasalara uygun olarak yapılan basın açıklaması ve eylemleri saygıyla karşılıyoruz" denildi.