Veli dostu mağaza okul kıyafetinde indirim yapınca izdiham oluştu Veli dostu mağaza okul kıyafetinde indirim yapınca izdiham oluştu

Ege Üniversitesinin genç sağlık çalışanı adayları, uyum haftası kapsamında beyaz önlüklerini giyerek mesleğe ilk adımlarını attılar. EÜ Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin beyaz önlük giyme törenlerinde Rektör Prof. Dr. Necdet Budak da öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Rektör Prof. Dr. Budak, öğrencilere beyaz önlüklerini bizzat giydirdi.

Tıp Fakültesi 55. Yıl Şölen Alanında gerçekleştirilen beyaz önlük giydirme töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “1955 yılında Üniversitemizin kurulan ilk iki fakültesinden biri olan Tıp Fakültemiz, ulusal ve uluslararası arenada pek çok ilki literatüre kazandırmıştır. Fakültemiz, hem nitelikli eğitim verilmekte de hem de kaliteli sağlık hizmeti sunulmaktadır. Sunduğu hizmetle bölgenin ve ülkenin en önemli hastanelerinden biri olan Ege Üniversitesi Hastanesini hak ettiği yere taşımak için sürdürdüğümüz çalışmalar neticesinde Hastanemiz A Plus hastane konumundadır” dedi.

Gençlere seslenen Prof. Dr. Budak, “Sağlık, Ege Üniversitesi için hassasiyeti en yüksek konuların başında geliyor. 69 yıl boyunca inşa ettiğimiz köklü tecrübe ve bilgi hazinesi, sizleri çok şanslı kılarken aynı zamanda çok ciddi sorumluluklar yüklüyor. Bugün eğitim hayatınıza başlayacağınız bu köklü çatıyı daha ileri taşıyacak olan sizlersiniz. Kutsal bir mesleğin mensupları olarak refahı yüksek bir toplum inşasında başrolü üstleneceksiniz. Eğitim öğretim faaliyetlerinizi, eğitim kalitesi akreditasyonla tescillenmiş; nitelikli sağlık hizmetleriyle öne çıkan saygın bir sağlık ve eğitim kurumunda sürdüreceksiniz. Tıp alanında çığır açan gelişmelere öncülük eden güçlü bir akademik kadronun deneyimlerinden faydalanacaksınız. Akademisyenlerimizin, sizlere teorik donanımın yanı sıra mesleki sorumluluk bilincini, etik ve insani değerleri en iyi şekilde aşılayacağına yürekten inanıyorum. Bizler ise akademik ve entelektüel gelişiminiz için ihtiyacınız olan tüm imkânları sizlere sağlamak için buradayız. Üniversitemiz çatısı altında huzurlu, güvenli ve başarılı bir eğitim hayatı deneyimlemeniz için elimizden gelen desteği vereceğiz” diye konuştu.

Törene; EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlkin Şengün, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Devrim Bozkurt, fakülte ve hastane üst yönetimi, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Genç diş hekimi adayları önlüklerini giydi

EÜ Diş Hekimliği Fakültesinde de beyaz önlük giyme heyecanı yaşandı. Bilim Sanat Amfisinde gerçekleştirilen önlük giyme törenine katılan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizin dördüncü fakültesi olarak kurulan Diş Hekimliği Fakültemiz, kuruluşundan bu yana yetkin akademik kadrosunun bilimsel çalışmaları, ağız ve diş sağlığı alanına kazandırdığı nitelikli mezunlarıyla daima öncü ve örnek bir konumda olmuştur. Eğitim, sağlık ve araştırma potansiyelini sürekli geliştiren fakültemiz bugün, hem güçlü bir akademik geleneğin temsilcisi hem de on binlerce hastanın şifa bulduğu bir merkez konumundadır” dedi.

Genç diş hekimi adaylarına seslenen Prof. Dr. Budak, “Bugün, giydiğiniz beyaz önlüklerinizle mesleğinize ilk adımı atıyorsunuz. Bundan böyle temel gayeniz, mesleğinizin kutsallığını yansıtan bu önlüğü gururla taşımak olmalıdır. Kariyer basamaklarınızı çıkarken ihtiyaç duyduğunuz tüm olanaklara sahip, uluslararası sıralamada ilk 200’de olan A Plus bir fakültede eğitim alacağınız için çok şanslısınız. Fakültemizin en gelişmiş cihazlarla donatılmış klinikleri, yetkin akademik kadrosu, uluslararası bağlantıları ve alanındaki öncü konumu sizler için büyük bir fırsat niteliğinde. Bu imkanları iyi değerlendirdiğiniz takdirde, ileride adından gururla söz edeceğimiz diş hekimleri olacağınıza yürekten inanıyorum. Hepinize başarılı ve mutlu bir akademik yıl diliyorum. Umutlarımız hiç eksilmesin, yolumuz hep aydınlık ve açık olsun” dedi.

Törene; EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlkin Şengün, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Ersin, Fakülte yönetimi, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kaynak: iha