Düzce

Düzce Üniversitesi akademisyeninin filmine jüri özel ödülü

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ RADYO, TELEVİZYON VE SİNEMA BÖLÜMÜ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KORHAN TOPCU’NUN FİLMİ “GÖZLERİN”, KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI DESTEĞİYLE DÜZENLENEN 8. ÇALI KÖY FİLMLERİ FESTİVALİ’NDE JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ.

Abone Ol

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Araştırma Görevlisi Korhan Topcu’nun filmi “Gözlerin”, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen 8. Çalı Köy Filmleri Festivali’nde Jüri Özel Ödülüne layık görüldü.

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle, Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Çalı Mahallesi’nde düzenlenen Çalı Köy Filmleri Festivali’nin bu yıl 8. si gerçekleştirildi. ‘Köy temalı ilk film’ olma özelliğiyle Türk sinema tarihine geçen, 1934 yapımı “Aysel Bataklı Damın Kızı” filminin, Bursa’nın Çalı köyünde çekilmiş olmasından hareketle ortaya çıkan festival, her yıl hikayesi kırsal ve köylerde geçen filmlere ev sahipliği yapıyor. Festival kapsamında kurmaca ve belgesel türlerinde finale kalan filmler açık hava sinemasında izleyiciyle buluşurken, festivalin kapanış töreninde düzenlenen ödül töreninde En İyi Belgesel Film, En İyi Kurmaca Film ve Jüri Özel Ödülü kazanan filmler açıklandı. Deniz Devrez, “Onlar için İmroz” adlı filmiyle En İyi Belgesel Film Ödülü, Ramazan Kılıç, “Tarihte Yaşanmamış Olaylar” filmiyle En İyi Kısa Film Ödülü’nün sahibi olurken, Düzce Üniversitesi Arş. Gör. Korhan Topcu “Gözlerin” adlı kısa filmiyle Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Çekimleri Düzce’de gerçekleştirilen ve İzmir’den Mardin’e, Ordu’dan Afyonkarahisar’a Türkiye’nin birçok ilinde ve Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen film festivalleri kapsamında izleyiciyle buluşan film, Bursa’da kazandığı Jüri Özel Ödülü ile toplamda 6. kez ödül sevinci yaşamış oldu. Film daha önce de Frankfurt ve Bingöl’de En İyi Kısa Film, Diyarbakır’da Üçüncülük Ödülü, Kocaeli’de En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu Ödüllerinin sahibi olmuştu.

Korhan Topcu, festival kapsamında ülkenin dört bir yanından, farklı coğrafyalarından, farklı kültürlerinden çıkan birbirinden nitelikli filmleri büyük bir kalabalıkla açık hava sinemasında izlemenin unutulmaz bir deneyim olduğunu belirtirken, izleyicilerin Düzce’nin merkez ve kırsalını bir araba sevdası hikayesinde buluşturduğu filmi Gözlerin’e gösterdikleri ilginin mutluluk verici olduğunu dile getirdi. Topcu almış oldukları ödülden ötürü tüm jüri üyelerine ve ev sahipliklerinden ötürü Çalı Köy Filmleri Festivali ekibine şükranlarını sunarken, Gözlerin’in gerçekleştirilmesinde payı olan tüm isim ve kurumlara teşekkürlerini iletti.