Sağlık

Dr. Büyükdereli: “Hijyen ve izolasyona dikkat”

KAHRAMANMARAŞ ÖZEL SULAR AKADEMİ HASTANESİ ÇOCUK DOKTORU BÜYÜKDERELİ, KIŞ MEVSİMİ ÖNCESİ UYARILARDA BULUNDU

Abone Ol

Yaklaşan kış mevsimi öncesi depremzedeleri uyaran Dr. Zekeriya Büyükdereli, “Deprem bölgesindeyiz, hijyen ve izolasyona dikkat edersek daha sağlıklı bir kış geçireceğimizi düşünüyorum” dedi.

Kahramanmaraş Özel Sular Akademi Hastanesi Çocuk Doktoru Büyükdereli, kış mevsimi öncesi uyarılarda bulundu. Deprem bölgesinde yaşayanların kapalı ortamlardan uzak durması gerektiğini ifade eden Dr. Büyükdereli, hastalıklara karşı hijyen, izolasyon ve bol vitamin tüketimine vurgu yaptı.

Dr. Büyükdereli, “Bu yıl da son baharın gelişiyle beraber üst solunum yolu ve akciğer hastalıklarında bir artış meydana geldi. özellikle okulların açılması kapalı ortamlarda yaşamın artması ve mevsim normallerinin altına inen ısılar nedeniyle mikropların çoğalması ve kişiden kişiye bulaş hızı artıyor. Bu her yıl olmakta bu yılda farklı bir durum yok. Hasta bireylerin el hijyenine, maske kullanımına ve kapalı alanlardan uzak durması şeklinde korunmalarına dikkat edeceğiz. C vitamin ve yoğun beslenmeler ile hayatımızı devam ettireceğiz. Olabiliyorsak konteyner gibi yerlerde yaşayanlar hastalığı olanların biraz daha izole ve başka bir alanlarda kalmalarına çaba sarf etmelilerdir. Deprem bölgesindeyiz ve biraz daha hijyen ve izolasyona dikkat edersek daha sağlıklı bir kış geçireceğimizi düşünüyorum” dedi.