Çorum’da 5 gündür kayıp olarak aranan genç ölü bulundu Çorum’da 5 gündür kayıp olarak aranan genç ölü bulundu

Ahilik Haftası, Çorum’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında Kadeş Meydanı’ndan Hürriyet meydanına kadar kortej yürüyüşü yapıldı.

Burada bir konuşma yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Recep Gür, “Bin yıllık bir geleneği bünyesinde barındıran Ahilik teşkilatının Anadolu insanını bağrına basmış, gerçek esnaf ve sanatkarlığın nasıl olması gerektiğini bin yıldır yüce milletimize göstermiştir. Böyle yol gösterici bir geleneğe sahip teşkilatımız fedekar esnaf ve sanatkarımız tarafından geleceğe taşınmaktadır. Ahilik geleneği İslam ahlakı ve Türklük şuuri ile ticaret ve zanaatın kesişme noktasıdır. Barışın, kardeşliğin, dayanışmanın, hoşgörünün bir arada olduğu bu geleneğin ete kemiğe bürünmüş en gerçekçi hali esnaf ve sanatkarımızdır. Esnaf ve sanatkar olmak için güzel ahlak sahip olmak gerekir. Gelecek nesillere yol gösteren, insanı insan yapan değerleri öğreten kişi gerçek bir esnaf ve sanatkar olabilir” dedi.

Program mehter ve halk oyunları gösterileri, şed kuşanma töreni, ödül töreninin ardından sona erdi. Programa Vali Yardımcısı Cengiz Nayman, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş,Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, Emniyet Müdürü Arif Pehlivan, AK Parti Çorum İl Başkanı Murat Günay, esnaf ve sanatkarlar katıldı.

Kaynak: iha