Çaykur’a bağlı Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerindeki ünitelerimizde noksan bulunan iş gücü ihtiyacının karşılanması amacıyla mart ayında kura ile işe girmeye hak kazanan mevsimlik işçilerden şartları sağlayanların işe başlama tarihleri belli oldu.

Yapılan açıklamada üretimde sıkıntı yaşamamak ve işgücü ihtiyacını gidermek için 2024 yılında yeni alınan mevsimlik beden işçilerinin göreve başlatılmaları ile ilgili olarak;

Borsa'da neler oluyor? Borsa'da neler oluyor?

1-İşe alınan mevsimlik işçilerinizden işe girmesinde engel bir hal bulunmayanlar 10.07.2024 tarihinden itibaren işe başlatılacaklardır.

2-Yeni alınan mevsimlik işçilerden mazereti nedeniyle ayın 14'üne kadar işe başlamayanlar Ağustos ayının l'i ile 14'ü arasında işe başlatılacaktır.

3-2024 yılında ilk defa işe başlayan tüm işçilerden 04.04.2024 tarih ve 316756 sayılı spor aidatı konulu yazı eki kararda belirtildiği tutar üzerinden kesinti yapılacaktır.

4-2024 yılında ünitenize yeni alınan ve asıl listede yer alan işçilerden; sağlık durumu, sabıka kaydı ve feragat edenlerin yerine yedek atanacak işçilerin işbaşı yaptırılmaları hususunda daha sonra talimat verilecektir.