Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YılmazÇaykur’un özelleştirmesi iddialarına, “Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Türkiye Varlık Fonu tarafından özelleştirilme ile ilgili konu olmamıştır. Çaykur özerk bütçesiyle bir iktisadi devlet teşekkülü olarak çalışmalarına devam etmektedir" dedi.

Yılmaz, 12 Kalkınma Planı ile ilgili olarak Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını cevapladı. Yılmaz, sivil ve demokratik bir Anayasanın yapılması kalkınma sürecine katkı sağlayacağına işaret ederek, “Azami müştereklerde buluşarak en geniş mutabakatı oluşturarak kalkınma planımıza ve 2053 perspektifine destek sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, kur hedeflerinin olmadığını belirterek, “Gelişmelere göre günlük hareketlilikler yaşanıyor. Kurda bir hareketlilik yaşandı. Önümüzdeki dönemde böyle bir hareketlilik beklemiyoruz. Son dönemde yaşanan hareketliliği teknik olarak da siyasi olarak da beklemiyoruz” diye konuştu.

Çaykur’un özelleştirilmesine ilişkin olarak Yılmaz, “Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Türkiye Varlık Fonu tarafından özelleştirilme ile ilgili konu olmamıştır. Çaykur özerk bütçesiyle bir iktisadi devlet teşekkülü olarak çalışmalarına devam etmektedir. Çaykur 2023 yılında yapılan iki fabrika ile kapasitesini arttırarak, özelleştirmeden uzak yatırımlarına devam etmektedir” dedi.

Kur korumalı mevduat ile ilgili soruya Yılmaz, “ KKM 2022 yılında o92.5 milyar TL ödeme yapılmış. Merkez bankası tarafından 72.8 milyar TKL ödeme yapılmış, Hazine ve Maliye Bakanlığı 59.5 milyar TL ödeme yapılmış” şeklinde konuştu.