Çaykur organik çay destekleme ücreti belli oldu mu ? Çaykur organik çay destekleme bedellerini ne zaman ödeyecek ? Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü organik çay üreticilerine verilen destekleme ödemelerinin sisteminde değişikliğe gitti.

Organik yaş çay üreticilerinin kayıplarının karşılanması için daha önce kg başına verilen destekleme primi artık dekar başına verilecek. Konuyla ilgili Çaykur'dan yapılan açıklamada bugüne kadar kg üzerinden verilen destekleme bedelinin 2024'den itibaren dekar başına hesaplanarak ödeneceği belirtildi. Bu yıl için belirlenen  destekleme bedeli 10.000 TL / Dekar olarak belirlendi.

Desteklemenin yıl içerisinde 2 taksit halinde ödeneceği belirtilen açıklamada: "Organik yaş çay üreticilerimize bugüne kadar miktar (kg) üzerinden verilen teşvik bedelinin 2024 yılı itibariyle, üretim süreçlerinin daha sağlıklı bir yapıya kavuşması amacıyla alan bazlı olarak uygulanması kararlaştırılmıştır.

6 şubeyle İstanbul’a yayılan kuru fasulye lezzeti Rize’ye geliyor 6 şubeyle İstanbul’a yayılan kuru fasulye lezzeti Rize’ye geliyor

Bu çerçevede 2024 yılı için organik yaş çay üreticilerimize dekar başına 10.000 TL destekleme ödemesi yapılacak olup; tutarın yarısı Ağustos ayında, kalan yarısı ise Kasım ayında ödenecektir.

Bundan sonraki süreçte hesaplama alan bazlı devam edecektir. Tüm organik yaş çay üreticilerimize önemle duyurulur" denildi.