Rize Haberleri

Çayelispor’dan ‘Şevki Tonyalı’ açıklaması

Abone Ol

Çayelispor’un 3. lig'e yükselmesinin hemen ardından teknik direktör değişikliğine gidilip Şevki Tonyalı ile yollar ayrılarak  Taşkın Güngör ile sözleşme imzalandı. Şampiyonluk sonrası gelen bu ani değişiklik kamuoyunda farklı yorumlara neden oldu. Smart Holding Çayelispor’dan yapılan basın açıklaması ile ortaya atılan iddialara cevap verildi. Yapılan açıklamada “Yönetim Kurulumuzun Teknik Direktör değişikliğine ilişkin kararına yönelik bazı sosyal mecralarda eleştirel paylaşımlar olmuştur. Bu paylaşımlara, camiamızın her türlü kararımızı eleştirme hakkına saygımız nedeniyle, bugüne kadar cevap verilmemiştir. Ancak, eski teknik direktörün kendi sosyal medya hesaplarından yaptığı bir paylaşımın, bazı yerel basında "imalı açıklama" şeklinde yer alması karşısında Çayelispor'a gönül veren taraftarlarımız başta olmak üzere, tüm kamuoyunun doğru bilgilendirilme hakkı gereğince, eski teknik direktörle neden devam edilmediğinin gerekçesini paylaşmak ihtiyacı hasıl olmuştur” denildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi. “Yönetim Kurulumuz, 3.lig' e yükselmenin hemen sonrasında, eski teknik direktörle devam etmek amacı ile kendisinden profesyonel çalışma şartlarını bildirmesini istemiştir. Gelen teklif kulübümüzün teknik kadro için öngördüğü bütçenin çok üzerinde olduğundan kendisine kulübümüzün teklifi iletilmiş ve müzakere süreci başlamıştır. Mali konuların müzakere edildiği sırada ve ilk görüşmenin daha ertesi günü, kendisi bir basın programına çıkarak, basın mensuplarının kulübümüzle anlaşma olup olmayacağına yönelik sorularına cevaben "garip tekliflerde bulunuyorlar", "çok doluyum", "zaman zaman cebimden yedim", "kafalarının arkasında başka şeyler olduğuna dair şüphelerim var" şeklinde sözler sarfetmiştir. Bu türden sözleri üzerine röportajı yapan basın mensubunun " sizi tanırız, mesele para olamaz, gerekirse boş mukaveleye imza atarsınız" gibi yorumuna da sessiz kalarak, sanki müzakereler mali konularda yapılmıyormuş da başka hususlar varmış gibi davranması, Yönetim Kurulumuz nezdinde büyük üzüntü, hayal kırıklığı ve kırgınlık yaratmıştır. Zira, kendisini göreve getiren, mali açıdan tüm istekleri fazlasıyla karşılayan, huzurlu ve sporcusuna kazandıran bir kulüp ortamında teknik direktörün başarısının önünü açan da bu yönetim kuruludur. Aynı teknik direktörün kulübümüzdeki bir önceki deneyimindeki sonuçlar ile bu yönetimin sağladığı ortamda aldığı sonuçlar ortadadır. Vefa duygusu karşılıklı olursa anlamlıdır.

Kulübümüzde, tüm ödemeler muhataplarına bir gün dahi gecikmeden, tek bir kuruşu dahi ötelenmeden günü gününe ve eksiksiz yapılmıştır. Eski teknik direktör ya da kulüp mensubu herhangi bir kişi cebinden bir kuruş harcamak zorunda bırakılmamıştır. Kulübümüz sezonu tek bir kuruş dahi borcu olmadan kapatmıştır. Sarfedilen "zaman zaman cebimden yedim" lafı külliyen gerçek dışıdır. Yeni sezon için "Garip" dediği teklif ise yine kamuoyu bilmelidir ki, garip değil aksine oldukça dolgun bir rakamdır.

Kaldı ki, taraflarca müzakere edilen rakamlar ne olursa olsun, müzakereler tamamen mali konulara yönelik devam ettiği halde ve süreç olumlu ya da olumsuz sonuçlanmamışken, görüşmelerin başladığı günün ertesi gününde, kamuoyuna, kendisinin boş mukaveleye imza atacak bir teknik direktör, Yönetim Kurulumuzun ise art niyetle garip teklifler yapan kişiler gibi lanse edilmesi, yönetim üzerinde basın yolu ile baskı oluşturmak ve isteklerini müzakere etmeden kabule zorlama çabası ve yukarıdaki izah edildiği üzere vefasızlık olarak değerlendirilmiş, bu durum karşısında, Yönetim Kurulumuz müzakereleri sonlandırmış, kendisine geçmiş hizmetleri için teşekkür edilerek yollar ayrılmıştır.

Smart Holding Çayelispor, alt yapı, tesisleşme, farklı branşları kulüp bünyesine dahil etme, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırma ve yöremizi spor yolu ile geliştirme amaçları başta olmak üzere şampiyonluklar kazanma hedefi ile yoluna devam etmektedir.

Tüm taraftarlarımızın ve kamuoyunun bilgisine sunarız.