CHP il binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen İl Başkanı Saltuk Deniz son günlerde kamuoyunda gündeme gelen Çaykur'un yönetim şeklinin değişeceği yönünde ki iddialara ilişkin olarak yaptığı açıklamada " Biz Çaykur'u kimseye yedirtmeyiz!" dedi.  “Çay ücretlerin isyanı var, öğretmenlerin isyanı var, çiftçilerin isyanı var toplumun tüm kesimlerinin yaşamış oldukları ekonomik sıkıntılardan dolayı ciddi bir tepkileri,  ciddi bir isyanları, ciddi bir ses çıkarmaları var. 2002 yılından bu yana ülkeyi yöneten AKP hükümetinin ekonomiye getirmiş olduğu nokta bugün Vatandaşlarımızın çekmiş olduğu çileleri temel sebebini oluşturmaktadır" diyen başkan Deniz: "Son günlerde Çaykur'la ilgili olarak kamuoyuna yapılan açıklamalar da var. Çaykur'un yeni bir şirketleşme modeliyle yani Türk Hava Yolları modeli tarzında bir kapsama geçirerek özelleştirmeyle ilgili bir çalışmalar yapılacağı duyumlarını alıyoruz. Daha önce de söylemiştik buradan da bir kez daha söylüyorum. Hiç kimse Çaykur'un özelleştirilmesine neden olacak bir çalışmaya giremez. Böyle bir çalışmaya girmek isteyenleri de buradan uyarıyoruz. Bu konuda daha önce direnmiştik, mücadele etmiştik. Bundan sonra yapacağımız olan mücadelede aynı sertlikte ve aynı kararlılıkta olacaktır. Biz Çaykur'u kimseye yedirtmeyiz.

Kalkandere Belediyesi'nden Eğitime Tam Destek Kalkandere Belediyesi'nden Eğitime Tam Destek

Türkiye'nin tüm ulusal kaynaklarını, cumhuriyetin yaratmış olduğu tüm kamu kuruluşlarını özelleştiren yani AKP döneminde özelleştirilen tutarı 60 milyar dolar AKP dönemine kadar yapılan tüm kamulaştırmaların bedeli 20 milyar dolarken AKP döneminde sadece 60 milyar dolarlık kamulaştırılma yapılmıştır. 2,5 trilyon dolara yakın bir vergi geliri elde edilmiştir. Türkiye'nin dış borcu 129 milyar dolardan 500 milyar dolara çıkmıştır. Bu kadar çok kaynağı, bu kadar çok parayı sadece betona gömmüşlerdir. Sadece ranta gömmüşlerdir. Sadece kendilerine harcamışlardır. Ama bundan sonraki süreç içerisinde özellikle genel merkezimizin, sayın genel başkanımızın yapmış olduğu çağrı doğrultusunda bizler Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri yerelde de bu mücadeleyi giderek daha da çok yükselteceğiz. Daha önce de Rize İl Örgütü olarak her zaman sokaklardaydık, alanlardaydık. Bundan sonraki süreçlerde, yeni sokaklarda, alanlarda, halkın içinde tepkilerimizi hep birlikte yükselteceğiz. Buradan bir kez daha Genel Başkanımızın çağrısını yeniliyoruz; “Ayağa kalkın Türkiye” diyoruz. Eğer ekonomik yönden şikayetçiyseniz çocuklarınızın geleceğiyle ilgili bir güven sorunu yaşıyorsanız çocukların işsiz kalmasını istemiyorsanız daha iyi koşullarda yaşamak istiyorsanız ayağa kalkın, sesinizi çıkartın ve itiraz edin diyoruz"

Kuru çay zammı makul fakat!  

Eğer yaşadığımız Sıkıntılardan şikâyetçiyseniz, geçinemiyorsanız ücretten memnun değilseniz, emekli olarak memnun değilseniz,  çalışan olarak, işçi olarak memnun değilseniz O zaman ayağa kalkacağız hep birlikte sesimizi yükselteceğiz, mücadele edeceğiz diyen Saltuk Deniz Çaykur'un yapmış olduğu kuru çay zammına ilişkin ise: "Son iki yıldan beri yapılan bir olay. Yaş çaya diyelim 1 liralık zam yapıyorsa kuru çaya 3 lira niteliğinde bir zam yapılmakta. Elbette ki kuru çaya zam yapılması konusunda, bir denge fiyat dengesi oluşturulması konusunda çok fazla bir şey söylemiyoruz ama yaş çay üreticisine olan zammı da yapacaksınız. Yani çaya siz kuru çaya bir yılda %133 zam yaparken çay üreticisine %54 zam yapılması kabul edilemez. Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde Genel Başkanımız Rize’de bir çay mitingi yaptı, çay mitingine katılan alanı dolduran binlerce Rizeli yurttaşımızı da buradan bir kez daha teşekkür ediyoruz bu vesileyle. Kesinlikle kabul edilebilecek bir durum değil eğer kuru çaya bu kadar zam yapıldıysa, yaş çaya da aynı şekilde de zam yapılması gerekiyor. Yaş çay alım fiyatlarının asgari tekrar 25 TL’ye yükseltilmesi gerekiyor ve destekleme bedellerinin de hızlı bir şekilde bir sene beklenilmeden dönem sorunları, sıcak sorunlarını da ödenmesi gerekiyor ki çay üreticisi ancak kendi geçimini sağlayabilsin. Eğer siz çay üreticisinin geçimini sağlıyorsanız biz vatandaşlarımızla geleceğe güvenle bakacak huzur dolu bir Türkiye güven dolu bir Türkiye'de yaşamalarını istiyoruz diyorsanız insanların ek gelirlerini arttıracaksınız" dedi.