Beyaz eşya alışverişi özellikle bütçe planlaması açısından çok kritik olabiliyor. Genellikle uzun yıllar kullanılan bu eşyalar, yeri geldiğinde maliyetli olabiliyor. Modelin kalitesi, teknoloji seviyesi ve bazen de markasına göre fiyatlar değişebiliyor. Haliyle beyaz eşya alırken bir karşılaştırma yapmak gerekebiliyor. Mesela Beko çamaşır makinesi fiyatları karşılaştırması yaparak tasarruf yapabilirsiniz. Vestel buzdolabı ve makine markaları arasında ister ekonomik olan, isterseniz de yenilikçi fakat maliyetli olan ürünler bulabilirsiniz. Yeterli bir arama ile yenilikçi ürünleri tasarruflu olarak da bulabilirsiniz. Benzer durumlar diğer markalarda da çoğu zaman geçerli. Çeşitli beyaz eşya özelliklerini karşılaştırmak sizin için ideal olan ürünü gösterebilir. Bunlar arasında enerji sınıfı, set mi yoksa tek mi olduğu veya ankastre olup olmaması farklılık yaratabiliyor.

Ankastre Beyaz Eşya

Ankastre mobilya ve beyaz eşyalar birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Temel sebebi estetik olarak uyumlu olmaları ve fonksiyonel imkanlar sunabilmeleri. Ankastre eşya demek, duvara veya farklı bir yapıya gömülü olan eşya demektir. Yani buzdolabı, bulaşık makinesi veya ocak gibi bir eşyanın büyük bir kısmı gömülü olarak kullanılır. Bu durum, hem alan tasarrufuna imkan tanırken hem de estetik olarak daha hoş bir düzen imkanı sunar. Birçok mobilyada ve beyaz eşyada karşınıza ankastre çıkabilir. Mesela Hoover çamaşır makinesi fiyatları modelleri arasında da bu tarz ürünler de var. Birden fazla eşyayı ankastre olarak satın alarak daha da büyük bir alan tasarrufu yapılabilir. Özellikle popüler minimalist tarz için ankastreler çok uyumlu olabiliyor. Ankastre olarak alabileceğiniz diğer ürünler arasında şunlar ön plana çıkıyor:

●      Buzdolabı

●      Fırın

●      Ocak

●      Davlumbaz

●      Mikrodalga fırın

Enerji Verimliliği

Farklı beyaz eşyaları karşılaştırırken fiyat incelemesi çok doğaldır. Birçok kişi tasarruf yapmak ve piyasadaki hesaplı ürünleri satın almak ister. Fakat ilk faturaya yansımayan ve uzun vadede ödenen bir gider daha var; bu da enerji tüketimi. Tabii ki bunun hesaplanması her zaman kolay bir işlemle yapılamaz. Sonuçta kullanım miktarı ve programlar kişiye göre değişir. Yeri geldiğinde ekonomik programların çok daha yaygın olduğu mevsimler de olabiliyor. Beyaz eşyaların enerji verimliliğini, üzerlerindeki enerji sınıfı değerinden anlayabilirsiniz. A+++ en yüksek sınıf olup, harfler ilerledikçe verim düşer. Kullanıma göre farklı fiyat-enerji tercihleri yapılabilir. Eğer yıkama sayısı az ise enerji tasarrufunun fiyat farkını çıkarması çok uzun sürebilir. Belki de bu kadar uzun süre aynı makineyi kullanamayacaksınız… Miele çamaşır makinesi modelleri arasında enerji performansı çok yüksek olan modeller de var. Farklı çamaşır makineleri çeşitli yıkama programlarıyla bu tasarrufu daha da ileri götürebiliyorlar. Bu nedenle çamaşır makinesi fiyatları için araştırma yaparken bu detayları da dikkate almak gerekli.

Beyaz Eşya Setleri

Beyaz eşya alışverişinde önemli olan bir diğer durum da set seçenekleri. Beyaz eşyaların set ile satışı gayet yaygın. İlk alımda genelde daha maliyetli olan bu ürünler, tek tek almaya oranla daha hesaplı olabiliyor. Beyaz eşya setlerinin tasarımları da çoğu zaman birbirine uyuyor. Bu da set halinde almanın avantajlarından biri. Fakat set halinde almanın farklı dezavantajları da var. Setin içindeki her eşya aynı kalitede olmayabilir. Bir tanesi çok erken yenileme isterse estetik uyum da kaybolabilir. Teknolojik seviye olarak da eşyalar birbirinden farklı olabilir. Bunun yanında, yeni teknolojilerle karşınıza çıkmış başka bir eşya çok ilginizi çekebilir. Bu durumda yeni eşyayı entegre etmek maliyetli olacaktır. Böyle durumlarda, yaygın olarak, yeni üründen vazgeçilebilir. Bu tarz beyaz eşya setlerini incelemeden önce piyasada bulabileceğiniz yeni teknolojilere bakmak isteyebilirsiniz. Böylelikle diğer alternatifleri de inceleyebilirsiniz.