YEREL

Başkan Seçer: "Göreve geldikten sonra bütün zorluklara rağmen mali disiplini sağladık"

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER, TARSUS TİCARET VE SANAYİ ODASI (TTSO) EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI VE MÜŞTEREK KOMİTE TOPLANTISI’NA KATILDI.

Abone Ol

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, göreve geldikten sonra bütün zorluklara rağmen mali disiplini sağladıklarını söyledi. Seçer, Büyükşehir Belediyesinin o günden bugüne 530 milyon dolar olan borcunu, 245 milyon dolar azalttığını belirtti.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı ve Müşterek Komite Toplantısına katılan Başkan Seçer, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasının 145. kuruluş yıl dönümünü kutladı. Toplantıda konuşma yapan Seçer, Tarsus’ta yıllardır hizmete alınmamış birçok icraatın 2019 yılında göreve gelmesinin ardından gerçekleştirildiğini ifade etti. Göreve geldikten sonra Büyükşehir Belediyesinde bütün zorluklara rağmen mali disiplini sağladıklarını vurgulayan Seçer, geçmiş dönemde kalan borçlarda da azalma yaşandığına dikkat çekti. Seçer, "Büyükşehir Belediyesi, o günden bugüne 530 milyon dolar olan borcunu şu anda 245 milyon dolar azaltmış. Bu çerçevede bir mali disiplin sağlamış, bunun yanında insan kaynağını yenilemiş, bütün bu zorluklara rağmen hizmetlerini yapmış" dedi.

"Sorumluluğumuzun ve yükümüzün farkındayız"

Büyükşehir Belediyesinin her ilçede olduğu gibi Tarsus’ta da en iyi hizmeti sunma gayretini gösterdiğinin altını çizen Seçer, Tarsusluların bu gayreti gördüğünü ve desteklerini esirgemediğini belirtti. Seçer, "Sorumluluğumuzun ve yükümüzün farkındayız. Geçen dönemde Tarsus’ta çok güzel şeyler yaptık ama bu dönem çok daha fazlasını yaparız" diye konuştu. Tarsus’un geçmiş dönemlerde başka siyasi partiler tarafından yönetildiğini hatırlatan Seçer, "Tarsus için kadim kent, kültür kenti, sanat kenti deniliyor ama ‘bugüne kadar neredeymiş bu yöneticiler?’ diye adama sorarlar. Geçtiğimiz 5 yılda hizmet noktasında elimizden gelenin en iyisi yaptık. İkinci dönemde de eksikleri tamamlayacağız" diye konuştu.

"Kurum görüşleri olmadan imara yer açamayız"

Tarsus’ta yapacakları çalışmalara değinen Seçer, "Tarsus’un kent merkezi kültürel birikim anlamında bir derya. Her şey var ama aynı zamanda hiçbir şey yok. Yıllarca niye bir şey yapılmamış? Biz bu konuda girişimlerde bulunuyoruz, bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bunlar zaman alıyor ama olacak. Devlette devamlılık esastır. Bizden sonrası devam edecek ama birileri bir yerden başlamak durumunda. Biz bunu başlattık" ifadelerini kullandı.

Bölgesel revize planlar istendiğini ancak sorunun Büyükşehir Belediyesinden kaynaklanmadığını belirten Başkan Seçer, "Biz kurum görüşleri olmadan imara yer açamayız. Örneğin Keloğlu Köprüsünün orada depolama alanları var. İnsanlar, esnaf bireysel olarak da beni arıyor, ‘Biz burada inşaat yapacağız ama izin alamıyoruz’ diyorlar. Biz de şu anda yapılaşmaya izin vermiyoruz. Çünkü imar çalışması yapacağız. Aksaklık kurum görüşlerinin gecikmesinde. En fazla da tarım görüşlerinde. İlçelerde imar olmazsa kanalizasyon, içme suyu şebekesi, yol, bina ve iş yeri yapamazsın" diye konuştu.

"Halkın sosyalleşecek yer ihtiyacı varken ben otel yapamam"

Tarsus’ta Şelale Otel yerine çok güzel bir sosyal tesis yapacaklarını aktaran Seçer, "Belediye başkanı olarak vatandaşların ihtiyacını gözetiyoruz. “Ben otelci, turizmci değilim, belediye başkanıyım. Oteli otelciler, yatırımcılar ve parası olanlar yapacak. Belediye yer tahsis eder, bir protokol yapar, onu anlarım. Halkın sosyalleşecek yer ihtiyacı varken ben oraya otel yapamam. Özel idare o vizyonla o zamanlar onu yapmış ama bitti. Şimdi orası yıkıldı ve tertemiz oldu. Biz herkese hitap edebilecek bir proje hazırladık ve bitirdik" dedi

"Karboğazı bölgesini turizm cenneti haline getirebiliriz"

Tarsus’ta Karboğazı Kayak Merkezi ile ilgili de çalışmaları hızlandırdıklarını dile getiren Seçer, "Orası çok muazzam bir yer. Orada kış sporları merkezi için bir çalışma başlattık. 1/5000’lik planlarını da bitirdik. Orada hem ormanın hem de Hazinenin alanları var. Adana sınırına kadar gidiyor. Turizm Bakanlığı olmazsa olmuyor. Onlarla beraber proje çalışmasını sürdürüyoruz. Tahsis talepleri yapıldı. Kentsel tasarım projesi ve master planının ihalesini yaptık. O çalışmalar da devam ediyor. Karboğazı bölgesini turizm cenneti haline getirebiliriz" diye konuştu.

"3 tramvay projesinden biri Tarsus’ta yer alacak"

Geçtiğimiz dönemde 3 tramvay projesinin hazırlandığı bunun ikisinin Ulaştırma Bakanlığından onay aldığını ifade eden Seçer, "Bunlardan biri yaklaşık 10-12 kilometre, 34. Cadde dediğimiz bölgede, bir diğeri de eski otogardan yeni otogara kadar. Bir de Tarsus travmayı; biz Adana istikameti girişi, Adana Caddesi, Atatürk Caddesi, Cetvel, Çamlıyayla çıkışı zaten Tarsus Üniversitesi’ne kadar giden bir güzergah çizdik. Alt Yapı Genel Müdürlüğü Tarsus’un petrol çıkışına kadar olan bölgeye yolcu yoğunluğunun uygun olduğu raporunu verdi. Buraya kadar bir etap başlanabilir diye ama kesin bir onay henüz gelmedi. Diğerleri gibi kesin onayını bekliyoruz" dedi.

"Türkiye’nin gelirde ilk 7 belediyesi arasındayız"

Tüm bu çalışmaları planlı ve programlı bir şekilde gerçekleştirdiklerini anlatan Seçer, "Biz programlı çalışmak zorundayız ki bütçe, yatırım bütçesi, gelir bütçesi bu dengeleri tutturalım. Bir belediyenin yüzde 99,5 bütçe gerçekleşmesi olur mu? Bizde olur. Çünkü hayali bir şey yazmıyoruz yatırım programına. Nereye ne yapacağımızı biliyoruz. Böylelikle bugünlere geldik. Ben belediyemle, belediyemin gücüyle övünüyorum. Bizde; ‘öldük, bittik, bizim gelirimiz yok, borcumuz çok, ne yapalım asfaltımız yok’ diye bir anlayış yok. Türkiye’nin gelirde ilk 7 belediyesi arasındayız" dedi.

Boltaç: "Tarsus, gelecekte yıldızı parlayacak bir kent haline geliyor"

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç da belediye olarak Tarsus’u kimliğine kavuşturmak adına, tarım, turizm ve sanayiyi canlandırmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Süren çalışmaları anlatan Boltaç, "Biz Tarsus’un çok kadim bir kent olduğunu ve artık Türkiye’nin ve Türkiye’deki devlet erkanının yönünün Tarsus’a döndüğünü, bundan dolayı da yatırımların bu tarafa geleceğini öngörüyoruz. Limanı, havalimanı, OSB’leri, agroparkı, lojistik merkez üssü ile Tarsus, gelecekte yıldızı parlayacak bir kent haline geliyor" diye konuştu.

Tarsus TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Koçak’ın da konuşma yaptığı toplantıda, Seçer ile Boltaç, katılımcıların kent hakkında yönlendirdikleri sorulara yanıt verildi.