Rize Haberleri

Başkan Koç 'Bakkal esnafını aradan çıkartma niyetindeler'

Rize Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Galip Koç maliye bakanı Şimşek'in kredi kartı ile ilgili aldığı kararın esnafı zora sokacağını belitti.

Abone Ol

Elbet birgün gerçek anlamda adaletli olan esnafı koruyan birileri karşımıza çıkar diyen Rize Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Galip Koç: "Sayın Maliye bakanımız yine esnafı zora sokacak bir adım daha attı .

Neymiş pos kredi kartı ile satış zorunluluğu getirilmiş bankalara kazandırdığınız yetmezmiş gibi  kredi kartı ile yapılan satışlar da fiyat farkı alınmayacak bu toptancılar için resmi kurumlar için faturalar içinde geçerlimi acaba yoksa esnafımıza özel bi uygulamamı  esnafımız zaten kartla satış yapıyor sıkıntı şu sigara satışlarında kar marjı çok düşük %4,5 civarı banka kesintisi % 3 esnaf nasıl para kazanak  bizim itirazımız bu yoksa satış yapıyoruz aynı yasa  sigara toptancıları Philip Morris kredi kartıyla satış yapmıyor tüm Türkiye ye sigara satıyor başka firma BAT firması kartla satarken %1 fark alıyor bunlar  da bu uygulamaya dahil edilecekmi bakanım yoksa gücünüz sadece esnafamı yetiyor.

Esnafımızın bir sürü derdi varken hiçbir adım atılmazken şimdi sıra bumu artan maliyetler altında ezilen esnafımız işyerini nasıl açık tutacak toptancı esnaflarinda kredi kartı ile satış yapmayanlar üzerine yüzde 1 fark alan toptancılar onlar bu kanuna dahil edilecekmi bakanım.

Bankalar esnafın emeğine ekmeğine ortak olmuş durumdayken pos faiz oranlarında neden indirime gidilmiyor tekel tütün ürünlerinde kâr marjı her heçen gün neden düşürülüyor bu ürünleri biz perakendecilere kârsız sattırılmaya çalışılıyor esnafım cirolarının yüzde 40 a yakını zaten tütün ürünleri bunuda kârsız satarsa işyeri maliyetini nasıl kazanacak nasıl işletmesini açık tutacak.

  Birçok sgk ,bağkur ödemesi faturalar ve birçok kurum kredi kartına odeme kabul ederken komisyonu üzerine ekliyor onlarada geçerli olacakmı bu uygulama merak ediyoruz yoksa sadece esnafamı cezai işlem işleyecek.

  Her yetkilimize talepleri sorunları önerilerimizi defalarca anlatıp dosyalar verdiğimiz halde hiçbir gelişme olmaması esnafı aradan çıkartma niyetinde olunduğunun açık bir göstergesidir. Elbet birgün gerçek anlamda adaletli olan, esnafı koruyan birileri karşımıza çıkar. Ozamana kadar haksızlık karşısında susmayacağız esnafımızın yanındayız mahallelerimiz esnafımız ile güzeldir" dedi.