Rize Artvin Havalimanında yaşanan sefer sayısı ve yüksek bilet fiyatlarını eleştiren Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Remzi Güzel, Cumhurbaşkanımızın ilinde ulaşım sorununu çözemiyorsak,  şapkamızı önümüze  koymamız  gerekmektedir dedi. Yaşanan sıkıntılar ile ilgili konuşan Başkan Güzel: "Bilet fiyatları maalesef gereken illere sefer konmadığı için bilet fiyatları maalesef beklentinin çok üstündedir ihtiyaç duyulan il olan Bursa'ya  mutla  sefer  konulmalıdır. Trabzon'dan yarı doluluk oranında kalkan uçaklardan bir kaç tanesi, Rize-Artvin Havalimanı'na iniş yapsa hem vatandaş rahatlayacak hem de fiyatlar eşitlenecektir.

Talep ve yolcu olmasına rağmen,  Artvinliler'in çokca bulunduğu Bursa'ya acilen sefer konmalıdır.  Günü birlik seyahatlerde aabah erken saatlerde Ankara ve İstanbul'a uçak seferi olmadığı ve akşam da geç saatlerde dönüş olmadığı için, gün içinde Ankara ve İstanbul illerine gidiş dönüş imkânı yoktur.

Bu eşitsiz trafikten en çok da etkilenen üniversitemizin akademisyen kadrosu olmaktadır. Geleceği turizme bağlı olan Rize ve Artvin Bölgesine,  Arap Turistlerin de gelmeleri sağlanmalıdır.

Rize ve bölge ilimiz Artvinliler biraz daha cesaretli olursak, netice almamak mümkün değildir.  Rize- Artvin havalimaninin bir başka sıkıntısı iniş sistemi olan CAT sistemidir,  bir an önce CAT-2 sisteminin hava limanına projelendirilmelidir. 

Cumhurbaşkanımızın ilinde ulaşım sorununu çözemiyorsak,  şapkamızı önümüze  koymamız  gerekmektedir" dedi.