HABER:ARZU ERBAŞ / Rizeli iş insanı Abdulkadir Kart yurtiçinde hayata geçirdiği devasa projelerine yurtdışında da devam ediyor. Kart’ın şirketi ASL İnşaat ile Intekar Yapı’dan oluşan Türk konsorsiyumu Arnavutluk’ta 6 Km’lik tünel açtı.

Arnavutluk'un güney sahil şeridinde turizmin gelişmesi açısından büyük önem taşıyan Llogara Tüneli'nin inşasına 2021 yılında başlandı. 3 yılda bitirilmesi planlanan Balkanların en uzun tüneli  6 ay erken tamamlanarak 30 ayda teslim edildi.  

6 kilometre uzunluğundaki çift şeritli tünel, Dukati ile Palasa arasındaki mesafeyi 30 dakikadan 7 dakikaya, Vlora'dan Palasa'ya 1 saat süren yolu ise 20 dakikaya düşürdü. Turizm hareketliliğini artıracak tünel Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın da katıldığı törenle hizmete açıldı.

Okula dönüşte dikkat edilmesi gereken siber tehditler Okula dönüşte dikkat edilmesi gereken siber tehditler

İş insanı Abdulkadir Kart’ında katıldığı törende Başbakan Edi Rama ve davetliler tünelin bir bölümünü otobüslerle geçti. Daha sonra otobüsten inen davetliler yürüyerek tünelden çıkış yaptılar. Sonrasında araç geçişleri başladı.


Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Llogara tünelinin bölge ekonomisinin gelişimine de büyük katkı sağlayacağını söyledi “ Güneye doğru yolculuğu sonsuza dek değiştirecek tarihi eserlerden biri olan Llogara tüneli ile size iyi günler diliyorum" dedi.