EKONOMİ

Bakan Işıkhan: "İstihdamda olumlu görünüm devam ediyor"

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT IŞIKHAN, TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU'NUN AÇIKLADIĞI İŞSİZLİK VERİLERİNE İLİŞKİN, "ORTA VADELİ PROGRAMLA UYUMLU ŞEKİLDE İSTİHDAMDA OLUMLU GÖRÜNÜM DEVAM EDİYOR" DEDİ.

Abone Ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İstatistik Kurumunun açıkladığı işsizlik verilerine ilişkin, "Orta Vadeli Programla uyumlu şekilde istihdamda olumlu görünüm devam ediyor" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından istihdam ve işsizlik verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Orta Vadeli Programla uyumlu şekilde istihdamda olumlu görünüm devam ediyor. İşsizlik oranı son 16 aydır tekli hanelerde seyrediyor. İşsizlik oranı Ağustos ayında bir önceki aya göre 0,3 puan azalarak, yüzde 8,5 seviyesinde gerçekleşti. İşsiz sayısı ise 89 bin kişi azaldı. İstihdam sayımız aynı dönemde 78 bin kişi artarak 32 milyon 776 bin kişi, istihdam oranı ise 0,1 puan artarak yüzde 49,7 oldu. İşsizlikle mücadeledeki kararlılığımızı ve istihdamı destekleyici çalışmalarımızı sürdüreceğiz"