Türkiye, Atina’yı etkisi altına alan yangınlarla mücadele eden Yunanistan'a destek olmak amacıyla iki yangın söndürme uçağı ve bir helikopter gönderdi.ANKARA (İGFA) - Yunanistan orman yangınları ile mücadele ediyor. Dumanlar, Başkent Atina'ya kadar ulaşırken, yangınlarda 1 kişi hayatını kaybetti.

İyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde devreye giren Türkiye, şiddetli rüzgar dolayısıyla Attiki'nin çeşitli bölgelerine yayılan yangın dolayısıyla Yunanistan'a yardım teklifinde bulunmuştu.

O tebliğde değişiklik yapıldı... 7 bölgede 20 servis şartı 'şarjlı hibrit'leri de kapsıyor! O tebliğde değişiklik yapıldı... 7 bölgede 20 servis şartı 'şarjlı hibrit'leri de kapsıyor!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Yunanistan'da devam eden orman yangının müdahale amacıyla 2 uçak ve 1 helikopterin ülkedeki çalışmalara katıldığını duyurdu.

Komşu Yunanistan'a geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Yumaklı, "Ormanlar dünyanın ortak mirasıdır" düsturuyla görev yapan mesai arkadaşlarına da kolaylıklar diledi.

Kaynak: igf