İnsanların gayba olan merakı, geçmişte olduğu gibi bugün de farklı noktalarda karşımıza çıkmakta. Özellikle, fiziksel alemlerde istediklerini elde edemeyen, aradığı sorulara cevap bulamayan insanlar, maneviyatın sırlarına yönelerek gizli ilimler üzerinde araştırma yapıyor. Bu konuda pek çok farklı kaynak bulunuyor olsa da gizli ilimlere erişmenin düşünüldüğü kadar kolay olmadığı söyleniyor.

Türkiye’de, gizli ilimler konusunda ihtisas yapmış önemli isimlerden biri olan Ali Gürses, bu ilimlerin tarih boyunca her zaman korunduğunu ve kötü niyetli insanlardan uzak tutulduğunu belirtiyor. Binlerce yıllık geçmişe sahip olan bu özel ilimlerin, sadece bu alanda gerçek bir eğitim alan medyumlara, el verme yöntemiyle aktarıldığı söyleniyor. Bu sayede günümüze kadar bozulmadan ulaşabilen gizli ilimler, sadece gerçek hocalar tarafından kullanılabiliyor.

Gizli İlimlerin Korunması İçin Özel Bir Aktarım Yöntemi Var

Gizli ilimler konusunda uzman olan hocalar, bu bilgilerin korunması için özel bir aktarım yöntemi olduğunu belirtiyor. Bu ilimlerin sıradan bir ilim olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Medyum Ali Gürses, bilgilerin her zaman için korunması gerektiğine dikkat çekiyor. Bunu sağlamak adına, hocaların sadece kendi öğrencilerine, el verme yoluyla aktarım yapıldığı biliniyor.

Hocağılın temellerini oluşturan el verme yöntemi, bilginin doğru şekilde korunmasını sağlarken, nesiller boyunca da gelişmesini sağlıyor. Bu ilimlerin tek bir insan hayatı sürecinde öğrenilebilecek kadar basit olmadığını söyleyen Ali Hoca, ilimlerle ilgili bilgi edinmek için birden fazla hocanın tecrübelerinin gerektiğini söylüyor. El verme yöntemi sayesinde, hocaların tecrübeleri de korunarak nesilden nesile aktarılabiliyor.

Havas İlminin Maneviyatta Çok Büyük Yeri Var

Pek çok uzman tarafından belirtildiği gibi, havas ilminin manevi çalışmaların temelini oluşturduğu biliniyor. Türkiye’nin en önemli havas otoritelerinden biri olarak gösterilen Medyum Ali Gürses, bu ilim olmadan hiçbir manevi işlemin tamamlanamayacağını belirtiyor. Özellikle vefk ve benzeri çalışmalar için önemli olduğu söylenen havas, yine iyi saklanan ve öğrenilmesi zor olan gizli ilimler arasında gösteriliyor.

En gizli ilimlerden biri olan havas, manevi çalışmalarda pek çok noktada kullanılabiliyor. Özellikle, insanların enerjilerini tanımak, bu enerjilere en uyumlu çalışmayı yapmak için başvurulan bu ilmi öğrenmek de uzun süreler alıyor.

Ali Hoca, havas ilminin sırlarının uzun yıllar gerektiren eğitim süreçleri sonucunda öğrebilebileceğini belirtiyor. Bu eğitimlerden geçmeyen hiç kimsenin erişemeyeceği bilgiler, dünyanın en iyi korunan sırları arasında gösteriliyor.

Köklü Türk Kumar Siteleri Köklü Türk Kumar Siteleri

Gaybı Tanımak İçin İlim Bilgisi Çok Önemli

Ali Gürses, bugün yapılan bir manevi çalışmada, yerine göre onlarca farklı ilmin kullanılması gerektiğine dikkat çekiyor. Bu alanda çalışacak ve çalışma yapacak bir hocanın mutlaka tüm bu gizli ilimler konusunda uzman olması gerektiği söyleniyor.

Manevi alemlerin dünyevi ilimlere göre kıyaslanmaması gerektiğini söyleyen Ali Hoca, bu alemlerde sadece ilim bilgisinin yeterli olmadığına da dikkat çekiyor. Bu alemlerde yapılacak çalışmaların, istenen şekilde etkili olması için mutlaka tecrübenin de gerektiğine vurgu yapılıyor. Tecrübesiz bir hocanın, ilimler konusunda bilgisi yüksek olsa da takılabileceği noktalar olacağına dikkat çekiliyor.

Ali Gürses’in Çalışmaları Tüm Dünyada Dikkat Çekiyor

Manevi alemler, sadece tek bir kültüre ait olmayan, dünyanın her yerinde ortak olan değerler olarak kabul ediliyor. Ali Hoca gibi Türkiye’nin önde gelen hocaları, bu alanda bilgi edinmek, çalışma yaptırmak isteyen insanlardan her gün binlerce talep alıyor.

Tüm insanlığa bir hediye olarak verildiği belirtilen gayb alemleri, geçmişte olduğu gibi bugün de Ali Gürses gibi profesyonel hocalar tarafından aktif olarak kullanılıyor.