Mersin’i merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin, üniversitelerin 2 yıllık bölümünü kazanan öğrencilere 4 bin TL, 4 yıllık bölümünü kazanan öğrencilere ise 6 bin TL tutarındaki eğitim desteğinde başvuru süreci başladı.

Eğitim desteğinden faydalanmak isteyen Akdenizli öğrencilerin 30 Eylül- 4 Ekim 2024 tarihleri arasında ’öğrenci belgesi, tarihçeli yerleşim belgesi ve T.C kimlik fotokopisi’ ile birlikte Akdeniz Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne veya belediyenin ana hizmet binası giriş katında bulunan Beyaz Masaya şahsen veya 1’inci derece yakınlarının başvuru yapması gerekiyor. Telefon üzerinden yapılacak başvurular ise kabul edilmeyecek.

Yüzerek Yunanistan’a geçmeye çalıştı Yüzerek Yunanistan’a geçmeye çalıştı

Belediye meclisi oybirliği ile karar almıştı

Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, eğitimde fırsat eşitliğine büyük önem verdiklerini ve özellikle dezavantajlı gençler ve çocukların eğitim yaşamı için imkânlar ölçüsünde gereken her türlü desteği sağlayacaklarının altını çizdi. Sarıyıldız üniversite kazanan Akdenizli gençlere sağlanacak nakdi eğitim desteğine ilişkin yaptığı açıklamada, "Eğitim alanı, göreve geldiğimiz ilk günden bu yana özel bir önem ve değer verdiğimiz konuların başında geliyor. Akdeniz, maalesef dezavantajlı ailelerimizin yoğun olarak yaşadığı bir bölgemiz. Bu nedenle, üniversitelerin 2 veya 4 yıllık bölümlerini kazanan gençlerimize destek verecek olmak bizleri mutlu ediyor. Nitekim geçen aylarda düzenlediğimiz meclis toplantımızda tüm üyelerimizin oybirliğiyle aldığı örnek bir kararla, üniversiteye yerleşen gençlerimizi bir nebze rahatlatacak bir sürece imza attık. Gerekli başvuru koşullarını taşıyan tüm gençlerimizi, Akdeniz Belediyemizin sağlayacağı eğitim desteğine başvuru yapmaya çağırıyoruz. Öte yandan, üniversite hayali kuran gençlerimiz için Metropol Gökdelen binasında bulunan etüt merkezimiz de önümüzdeki eğitim-öğretim dönemlerinde hizmet vermeye devam edecek" dedi.

Kaynak: iha