HABER:ARZU ERBAŞ - Ahilik Haftası dolayısıyla Rize’de düzenlenen etkinliklerde gençlerle buluşan 58 yıllık soba ustaNuri Kaba  severek yaptığı mesleği sayesinde hayatının şekillendiğini belirterek “1965’te sobacılık mesleğine çırak olarak başladım.1974 kendi dükkanımı açarak mesleğimi bugünlere kadar sürdürdüm. Mesleğimi çok seviyorum. Mesleğim, hayat okulundan çok dersler verdi, vermeye devam ediyor. 58 yıldır pazar günleri dahil hiş işsiz kaldığım yok, çalışınca Allah bereketini veriyor” dedi. 

RESOB Başkanı Aksoy "Ahilik bilincini gelecek nesillere yaymalıyız" RESOB Başkanı Aksoy "Ahilik bilincini gelecek nesillere yaymalıyız"

“MESLEK OLMAYAN YERDE FAKİRLİK VAR, AHLAK YOK DEMEKTİR”
Gençlere tavsiyelerde bulunan Nuri Kaba “En güzel lokma tadıyla tuzuyla her şeyi ile alınteridir. Gençler lütfen, okul bitince devletine yük olmak değil ona vergi vermekle mükellef olun. Mesleklerine gençler okulu okurken kararını verecek. Devletine vergi verecek, milletine mesleğiyle hizmet edecek, en güzel hayatı yaşayacak. Tanıyanlar onun güvenceli, şahsiyetli, imanlı, iyi bir insan olduğunu bilecek, hiç de işsiz de kalmayacak. Böylece hayatına çok kolay, gönlü rahat devam edip gidecek. O bakımdan meslek olmayan yerde fakirlik var, ahlak yok demektir.  Mesleğin olunca güzel ahlaka mecbursun çünkü gelen müşteriye karşı güzel tavırda bulunmak gerekir, yoksa işin olmaz O bakımdan seni meslek itiyor zaten güzel ahlaka. Gençlere tavsiyem okul sonrası mutlaka tecrübeli bir ustanın yanına gidip iş nasıl yapılıyor ? Müşteriye nasıl davranılıyor bunları da öğrensin. Ve bir an evvel insanlara mesleğiyle beraber hizmete devam etsin. Çünkü çok ihtiyacı var” dedi.