23 Nisan 2024 günü saat 21.00 sıralarında, Rize ili Merkez İlçe Salarha Beldesi Küçükçayır Köyünde, C.K. (21) isimli şahıs, Orkan Kork'u (30) bacak, kasık ve karın bölgesine 7 el ateş ederek yaraladı, yaralı şahıs kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen vefat ederken şüpheli olay yerinden kaçtı.

Olayının öğrenilmesini müteakip Jandarma tarafından özel ekip kurularak şüphelilerin kaçma ihtimali olan güzergahlara ve gidebilecekleri yerlere J.Devriyeleri,JASAT ve İsth.Timleri gönderilerek ve ayrıca ayrıntılı Olay Yeri İncelemesi yapıldı.

Tüm Jandarma ve Emniyet birimlerine, Sınır Kapılarına, komşu il güvenlik birimlerine şüphelilerin yakalanmasına yönelik bilgiler aktarılırken yapılan araştırmada iki şahsın olaydan (2) gün önce bir düğünde tartışması yaşadıkları, olay akşamı buluşup görüştükleri, görüşme esnasında C.K’nin yanında arkadaşı S.C.K. (21)‘nın da bulunduğu ve olaydan sonra 52 XXX XX plakalı araç ile olay yerinden kaçtıkları tespit edildi.

Rize’de uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı Rize’de uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

Yapılan araştırma sonucu, 22:45 sıralarında kaçan araç Güneysu Tepebaşı köyünde görülmüş ve jandarma devriyesini fark ederek Yüksekköy istikametine doğru kaçmaya başladıkları 2 km takip sonrası olayın faili ve arkadaşı araçtan inerek kaçmaya çalışmışlar fakat Jandarma devriye personeli tarafından saat:23.00 sıralarında yakalanarak gözaltına alınmışlardır.

Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca adli tahkikat yürütülmekte.